Γραμματέας

Γραμματέας: Μάγος Φινέας
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα το 1983. Τελείωσα το σχολείο και συνέχισα τις σπουδές μου στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στο τμήμα Μαθηματικών. Τελειώνοντας τις σπουδές μου επέστρεψα στην Αθήνα, όπου εργάζομαι μέχρι και σήμερα ως καθηγητής Μαθηματικών. Παράλληλα τελειοποίησα τα Αγγλικά μου και ανέπτυξα τις γνώσεις μου πάνω στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Στα 8 μου χρόνια ήρθα για πρώτη φορά σε επαφή με την τέχνη της ταχυδακτυλουργίας. Πώς…..? Με ένα σέτ μαγικών τρικ, δώρο των γονέων μου σε μένα και τα αδέρφια μου! Διαπίστωσα, λοιπόν, πως όχι μόνο εκτελούσα σωστά τα μικρά «μαγικά», μα παράλληλα έπλαθα ωραίες ιστορίες καθώς τα παρουσίαζα, με αποτέλεσμα να εντυπωσιάζω μικρούς και μεγάλους! Έξι χρόνια αργότερα το ενδιαφέρον μου για την τέχνη παρέμενε έντονο και ήρθα σε επαφή μέσω διαδικτύου με ταχυδακτυλουργούς του εξωτερικού, ώσπου στα 17 μου έγινα μέλος της Ακαδημίας Ταχυδακτυλουργών Ελλάδος. Εκεί έμαθα τις βασικές αρχές της μαγειας.

Στα επόμενα χρόνια, είχα ήδη αποφασίσει να ασχοληθώ επαγγελματικά με την αγαπημένη μου συνήθεια. Μεσολάβησαν αρκετές παραστάσεις. Παραστάσεις σε δήμους, συλλόγους, και παιδικά προγράμματα, συνδυάζοντας ως εκπαιδευτικός, την μαγεία με την διδασκαλία. Το Δεκέμβριο του 2011 έγινα μέλος της ΙΒΜ (International Brotherhood of Magicians, Διεθνης Αδελφότητα Μάγων), όπου συνεργάζεται με άλλους κορυφαίους Έλληνες ταχυδακτυλουργούς. Ένα χρόνο μετά εκλέχτηκα γραμματέας του ΙΒΜ Athens Ring, θέση που κατέχω μέχρι και σήμερα.

Το καλοκαίρι του 2012 βρέθηκα να διδασκω την τέχνη της ταχυδακτυλουργίας σε περισσότερα από 100 παιδιά στα πλαίσια του Summer Camp στο Αμερικάνικο Κολλέγιο (Deree College Athletic Club). Η συνεργασία αυτή συνεχίζεται με επιτυχία μέχρι και σήμερα. Αξιοσημείωτη είναι η συμμετοχή μου σε φιλανθρωπικές παραστάσεις για παιδιά που ανήκουν σε ιδρύματα, γεγονότα που στηρίζονται και οργανώνονται και μέσω του IBM Athens Ring. Μελλοντικοί μου στόχοι είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη ενημέρωση του κόσμου για την σπουδαία τέχνη της ταχυδακτυλουργίας μέσω εκπαιδευτικών σεμιναρίων και η ευρεία απήχηση και αποδοχή της προσπάθειας αυτής από το κοινό.