Πρόεδρος

Πρόεδρος: Μάγος Rubirossa
Κατ' επάγγελμα, ήμουν προχωρημένου επιπέδου κατασκευαστής εκθέσιακών περιπτέρων και ειδικών κατασκευών. Είχα δική μου κατασκευαστική εταιρεία για 15 χρόνια με την οποία ανέλαβα και διεκπεραίωσα εκδηλώσεις πολιτικού, αθλητικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα σε όλη την Ελλάδα.
 
Λόγω της καλής μου γνώσης σε διάφορες γλώσσες, συνέβαλα τις εθελοντικές υπηρεσίες μου στο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της Διοργανωτικής Επιτροπής Αθήνα 2004 των 28ων Ολυμπιακών και 12ων Παραολυμπιακών Αγώνων που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, όπου παρακολούθησα ειδικά σεμινάρια για δύο χρόνια, και μετά υπηρέτησα ως βοηθός της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής με αποστολές Chef de Mission των αντιπροσωπειών του Κατάρ και του Κουβέιτ κατά τη διάρκεια των αγώνων. Αργότερα, υπηρέτησα σε σημαντικές θέσεις με τα τμήματα διεθνών σχέσεων σε Διεθνής Οργανώσεις. Μεταξύ αυτών είναι ο 51ος Διαγωνισμός Τραγουδιού EuroVision 2006, η 13η Παγκόσμια Γυμνάσιαδα ISF 2006, το 10ο Παγκόσμιο Κύπελλο IAAF in Athletics 2006, ο τελικός του μπάσκετ του 25ου Euro League, το 52ο UEFA Champions League 2007, το FIBA Olympic Qualifying Tournament 2008, οι 43οι Διεθνείς Παιδικοί Αγώνες 2009, οι Ειδικοί Ολυμπιακοί Παγκόσμιοι Θερινοί Αγώνες (Special Olympics) 2011, και συμμετέχω πάνω από 15 χρόνια με τις ειδικές αποστολές του Athens Classic Marathon (ΣΕΓΑΣ).

Είχα γοητευτεί από τη μαγεία, αλλά μόνο μετά το 2005 ασχολήθηκα έντονα με τη μαγεία στην Ελλάδα. Έγινα μέλος της Ακαδημίας Ταχυδακτυλουργών και στο Σ.Τ.Ε. (Συλλογος Ταχυδακτυλουργων Ελλαδος). Εν τω μεταξύ, μπήκα στην IMS (International Magicians Society) το 2009 και λίγους μήνες αργότερα έγινα μέλος του IBM (International Brotherhood of Magicians) Ring 2100. Το IBM Ring 338 (The Alexandros Ring) ιδρύθηκε στην Αθήνα στα τέλη Δεκεμβρίου 1999 από προηγούμενη γενιά μάγων. Λειτουργούσε για μικρό χρονικό διάστημα και στη συνέχεια έμεινε αδρανής για σχεδόν 10 χρόνια. Το 2010, έβαλα στόχο να το ενεργοποιήσω ξανά, αλλά με ένα νέο όνομα, το IBM Athens Ring. Συγκέντρωσα μέλη δύο γενεών μάγων, και το 2011 εκλέχτηκα Πρόεδρος του IBM Athens Ring, από μέλη της Ελληνικής Μαγικής Κοινότητας.
 
Eίχα την ευκαιρία να χρησιμοποιήσω τις οργανωτικές μου δεξιότητες και να μεταφέρω την τέχνη της μαγείας σε άλλο επίπεδο στην Ελλάδα. Διοργάνωσα διάφορες συναντήσεις, εκδηλώσεις και παραστάσεις για να προωθήσω την τέχνη της μαγείας, και σε σύντομο χρονικό διάστημα, η μαγεία απέκτησε νέους φίλους και νέα δημοτικότητα στην Ελλάδα. Με κάθε ευκαιρία που μου δόθηκε, ερχόμουν σε επαφή με επώνυμους βραβευμένους μάγους του εξωτερικού ώστε να επισκέπτονται το σύλλογό μας και να πραγματοποιούν σεμινάρια, ανοίγοντας τις πόρτες μας σε μέλη και μη μέλη. Συγκέντρωσα μια συλλογή μαγικών εργαλείων, βιβλίων και πολυμέσων, και μέχρι σήμερα είναι μια από τις καλύτερες και μεγαλύτερες στην Ελλάδα.

Το 2011, εισήγαγα την τέχνη της μαγείας στο Αμερικανικό Κολέγιο της Ελλάδας για να ενισχύσω το πρόγραμμα του καλοκαιρινου Summer Camp. Μέχρι σήμερα, παραμένει μια από τις πιο δημοφιλείς δραστηριότητες και έχει μεγάλη ζήτηση. Το μαγικό μου ταξίδι με πήγε στα πιο υπέροχα μέρη, όπως μπορείτε να δείτε στην ηλεκτρονική μας συλλογή φωτογραφιών.

Το 2016, προσκλήθηκα να προσφέρω τις υπηρεσίες μου ως μέλος της κριτικής επιτροπής σε Διεθνής Μαγικούς Διαγωνισμούς εκπροσωπόντας την Ελλάδα. Το 2018, έγινα τιμιτικό μέλος στο Golden Cat Convention στο Gabrovo BG (Μέλος της FISM). Περιστασιακά, ταξιδεύω σε διάφορες χώρες της περιοχής των Βαλκανίων και ενθαρρύνω τους νεότερους έλληνες μάγους να λάβουν μέρος σε διαγωνισμούς. Παρακολουθώ επίσης Διεθνή Μαγικά Συνέδρια για να είμαι ενημερωμένος με τις τρέχουσες εξελίξεις.

Το 2017, επέκτεινα τις δραστηριότητές μου στο νησί της Ρόδου, προσφέροντας στον τουριστικό κλάδο νέες καινοτόμες επιλογές με την τέχνη της μαγείας, χρησιμοποιώντας την ως δια δραστική δραστηριότητα ψυχαγωγίας σε μεγάλες ξενοδοχειακές αλυσίδες, καθιστώντας την με επιτυχία μια περιζήτητη δραστηριότητα. Θέλω να ευχαριστήσω τον Τσαμπίκο Καλαντράνη, ιδιοκτήτη της Gathan Magical Entertainment, μια τοπική εταιρεία με έδρα το νησί, για την υποστήριξή του στις προσπάθειές μου στο νησί.

Αυτές τις μέρες επικεντρώνομαι στην παραγωγή σχολικών εκπαιδευτικών μαγικών προγραμμάτων. Έχω δημιουργήσει εννέα διαφορετικές εκπαιδευτικές παραστάσεις από τις οποίες μπορείτε να διαλέξετε. Όλες αυτές οι παραστάσεις δημιουργήθηκαν με πάθος, είναι θεματικές, με υπέροχο σενάριο και παρουσιάζονται με εξαιρετική προσοχή στη λεπτομέρεια των μηνυμάτων που μαθαίνουν τα παιδιά.

Θέλω να ευχαριστήσω δύο ικανούς ανθρώπους που πλαισίωσαν και βοήθησαν την προσπάθειά μου. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Χάρη Εργατίδη (Αντιπρόεδρος του ΙΒΜ Athens Ring), για την φωτογραφική αποτύπωση των δραστηριοτήτων του IBM Athens Ring τα τελευταία 10 χρόνια. Επίσης με τον κύκλο γνωριμιών του βοήθησε να προωθήσω τον οργανισμό μας.

Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, τον μάγο Phinea (Κώστας Μαράγκος, γραμματέας του ΙΒΜ Athens Ring) που υποστήριξε το έργο μου και ανέχτηκε την πίεση που του ασκούσα όλα αυτα τα χρόνια με σκοπό να ανεβάσουμε την δημοτικότητα της Ταχυδακτυλουργίας στην Ελλάδα.