Εκπαιδευτική Ψυχαγωγία

Η Εκπαιδευτική Μαγεία Του 21ου Αιώνα
Η διδασκαλία των παιδιών είναι ένα επίτευγμα. Το να ενθουσιάζουμε τα παιδιά για τη μάθηση είναι ένα κατόρθωμα. Στον σημερινό πλούσιο σε πληροφορίες και τρελό κόσμο των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί μερικά παιδιά δεν βρίσκουν τόσο ενδιαφέρον να μαθαίνουν στο σχολείο. Το να παίζετε παιχνίδια στο διαδίκτυο ή να παρακολουθείτε αστεία βίντεο με γάτες φαίνεται πολύ πιο συναρπαστικό από τα βαρετά μαθήματα μαθηματικών.
 
Η μαγεία είναι ιδανική για διασκέδαση, ενασχόληση και εκπαίδευση. Η μαγεία δημιουργεί το τέλειο συναισθηματικό γάντζο και κίνητρο για μάθηση, γιατί κοροϊδεύει τη φυσική περιέργεια των παιδιών και τα κάνει να ρωτούν, "Πώς το έκανες;" Ωστόσο, πρέπει να επισημάνουμε ότι, η δεξιοτεχνία των χεριών δεν έχει θέση στην τάξη. Είναι εντελώς διαφορετικό παιχνίδι. Από την άλλη πλευρά, τα μαγικά κόλπα που «λειτουργούν από μόνα τους», είναι τα τέλεια εργαλεία για να διευκολύνουν τη μάθηση σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και πλαισίων. Αλλά τι είναι ένα κόλπο που «λειτουργεί μόνο του;»
 
Ένα μαγικό τέχνασμα που «λειτουργεί μόνο του» σημαίνει ότι εάν ο ερμηνευτής ακολουθεί ένα καλά καθορισμένο σύνολο οδηγιών, τότε το τέχνασμα πρέπει να λειτουργεί μόνο του. Δεν απαιτεί καθόλου επιδεξιότητα χεριών ή άλλα κρυμμένα αντικείμενα ή κινήσεις. Αυτός ο τύπος κόλπων είναι ιδανικός για εκπαιδευτικούς σκοπούς, επειδή η επίλυση τέτοιων μαγικών κόλπων περιλαμβάνει υπολογιστική σκέψη και μαθηματικά. Επομένως, ενθαρρύνει τους μαθητές να υπερβούν απλώς την απάντηση και να εξερευνήσουν τη λογική που αποδεικνύει το αποτέλεσμα.
 
Παρέχει πραγματικά μια υπέροχη εναλλακτική προσέγγιση στην παραδοσιακή αξιολόγηση καθώς τα παιδιά μπορούν να αποδείξουν τις γνώσεις και την κατανόησή τους μέσω της παρουσίασης. Καθώς το πρόγραμμα σπουδών στα σχολεία σε όλο τον κόσμο εκσυγχρονίζεται και οι άνθρωποι εκτιμούν περισσότερο από ποτέ την αξία της εκπαίδευσης, βλέπουμε μια ολοένα αυξανόμενη ζήτηση για παιδική ψυχαγωγία με εκπαιδευτική αξία. Έτσι, η εκπαιδευτική μαγεία είναι πολύ καλά τοποθετημένη σε αυτήν τη νέα, αναπτυσσόμενη και σύγχρονη αγορά.
 
Εκπαιδευτική Μαγεία Στην Πράξη
Τα σεμινάριά μας έχουν σχεδιαστεί για να δημιουργούν αξέχαστες εμπειρίες μάθησης που συγκεντρώνουν βασικούς τομείς του προγράμματος σπουδών: αριθμητική, αλφαβητισμός και τεχνολογία. Δίνοντας στους μαθητές την ευκαιρία να εξερευνήσουν τις διαδικασίες που εμπλέκονται σε αυτούς τους τομείς, κάνουμε τα παιδιά να ασχολούνται και να ενθουσιάζονται για τη μάθηση. Το αποτέλεσμα αυτής της προσέγγισης που βασίζεται στην έρευνα ήταν απλώς συντριπτικό. Έχει αποδειχθεί αλήθεια αυτό που είπε ο μεγάλος Αριστοτέλης: «Για τα πράγματα που πρέπει να μάθουμε πριν τα κάνουμε, τα μαθαίνουμε κάνοντάς τα».