Τι Διδάσκουμε

Σχολή Mαγείας
Η τέχνη της ταχυδακτυλουργίας με την μορφή μαθήματος παρουσιάζεται από το 2011 στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος (Deree College Athletic Club) στα πλαίσια του Summer Camp όπου από την ημέρα έναρξης παραμένει η κορυφαία σε συμμετοχή δραστηριότητα μέχρι και σήμερα. Επίσης λειτουργούν όλο το χρόνο τμήματα μαθητών στις εγκαταστάσεις μας στην Αθήνα από το 2011, και στη Ρόδο σαν δραστηριότητα σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες. Μεγάλος αριθμός παιδιών και ενηλίκων εκδήλωσε ενδιαφέρον να ασχοληθεί με την τέχνη της ταχυδακτυλουργίας η οποία είναι μια δημιουργική τέχνη με πάρα πολλά οφέλη.
 
Υπάρχουν δύο βασικών επιπέδων μαθήματα εισαγωγής στην ταχυδακτυλουργία στα ελληνικά και στα αγγλικά:
 
  • Εφηβικά Τμήματα: Αγόρια και κορίτσια από 7 ετών.
  • Τμήματα Ενηλίκων:  Μαθητές από 18+ ετών διδάσκονται εισαγωγικά μαθήματα για την μαγεία και τα θεάματα.
Οι μαθητές μπορούν να προχωρήσουν μέσω μιας διαδοχικής σειράς επιλεγμένων μαθημάτων για να επεκτείνουν τις δεξιότητές τους και να αξιοποιήσουν την ανάπτυξη τους (30 εβδομάδες).
 
Τι Διδάσκουμε
 
  • Close-up Magic: Παρουσιάζεται με το κοινό να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τον μάγο, κάποιες φορές ακόμα και ένας με έναν. Η επιδεξιότητα των χεριών παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό το τομέα της μαγείας.
  • Card Magic: Είναι ένα είδος εξ'επαφής χρησιμοποιώντας τράπουλες και παρόμοια υλικά για να δημιουργήσει μαγικά εφέ.
  • Stage Magic: Παρουσιάζεται σε ένα μικρό ή μεγάλο κοινό και συμπεριλαμβάνει επιδέξιο χειρισμό με μπάλες, χαρτιά τράπουλας, περιστέρια, κουνέλια, και άλλα αντικείμενα.
  • Manipulation: Παρουσιάζεται επι σκηνής και επιδεικνύει ατομικές ικανότητες και επιδεξιότητες χρησιμοποιώντας τραπουλόχαρτα, μπαλάκια, νομίσματα, σχοινιά, δαχτυλίδια και άλλα αντικείμενα.
  • Mentalism: Παρουσιάζεται εξ'επαφής ή επι σκηνής και χρησιμοποιεί ιστορίες όπως τηλεπάθεια, φυσικά φαινόμενα, για να θεματίσει ένα τέχνασμα ή μια ρουτίνα.
  • Mathematical Impossibilities: Διδάσκονται στους μαθητές για να βελτιώσουν τις αριθμητικές τους ικανότητες.
  • Optical Illusions & Mechanical Puzzles: Επιδεικνύονται και συζητάμε με τους μαθητές οτι είναι μέρος της καθημερινής μας ζωής. Εναλλακτική σκέψη, σπαζοκεφαλιές διδάσκουν στους μαθητές επίλυση προβλημάτων, και πως να βλέπουν συγεκριμένα προβλήματα με διαφορετική προοπτική.
  • Showmanship: Διερευνάται και είναι σημαντική η εφαρμογή της καθώς παρουσιάζουμε μαγικά τρικ. 
*Η τέχνη της μαγείας διδάσκεται από καταξιωμένα μέλη του IBM Hellenic Ring και είναι καθαρά θεατρική.
*Οποιεσδήποτε άλλες έννοιες που μπορεί να έχει η λέξη «μαγεία», που θέτουν σε κίνδυνο τη βάση της καινοτόμου μας εκπαίδευσης, δεν ισχύουν για τη διασκεδαστική μορφή της τέχνης.