Ζήστε Tη Mαγεία

Ζήστε Tη Mαγεία
Η μαγεία είναι εξαιρετική ψυχαγωγία που μυστικοποιεί και χαροποιεί ανθρώπους όλων των ηλικιών. Αρκεί να κοιτάξετε μόνο τη δημοτικότητα των μυθιστορημάτων, των ταινιών και της τηλεόρασης, για να μάθετε ότι πολλοί αγαπούν να λύσουν ένα μυστήριο. Και δείτε πόσο διαρκώς δημοφιλείς ιστορίες βασίζονται στη μαγεία, είναι οι υπερφυσικές και υπεράνθρωπες δυνάμεις. Μας αρέσει να εκπλησόμαστε από πράγματα που δεν μπορούμε να εξηγήσουμε.
 
Αυτό που μπορεί να εξηγηθεί είναι ο λόγος για τον οποίο βρίσκουμε τα μυστήρια τόσο ελκυστικά. Είμαστε ισχυρά συνδεδεμένοι με το να θέλουμε να κατανοήσουμε τον κόσμο, αλλά αν συμβεί κάτι που δεν φαίνεται να έχει λογική εξήγηση, "παράγει λίγο ενθουσιασμό ο εγκέφαλός μας." Η ιδέα μας για το πώς λειτουργεί ο κόσμος μόλις διακυβεύτηκε. Κατά κάποιο τρόπο, είναι λίγο επικίνδυνο, ο κόσμος δεν είναι πλέον προβλέψιμος και ομαλός, αλλά είναι απολύτως ασφαλής. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, αυτά είναι τα ίδια μέρη του εγκεφάλου που ανταποκρίνονται σε rollercoaster ή τρομακτικές ταινίες. Είναι μια ευκαιρία να φοβάσαι με ασφάλεια. Η καλύτερη λέξη που πρέπει να χρησιμοποιήσετε εδώ είναι η «απόλαυση», γιατί ο εγκέφαλος μας χαίρεται όταν κάτι προκαλεί τους νόμους της φύσης και κανείς δεν τραυματίζεται. Η Γη συνεχίζει να περιστρέφεται στον άξονα της. Κανείς δεν πεθαίνει. Ο κόσμος δεν διασπάται.

Καθώς οι μάγοι κάνουν κόλπα που φαίνεται να αμφισβητούν τους νόμους της φύσης, χωρίς να διαταράσσουν τη σταθερότητα του σύμπαντος, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η μαγεία συναρπάζει πολλούς.
 
Παιδική απόλαυση
Παρακολουθώντας ένα μαγικό τέχνασμα αναζωπυρώνει επίσης το θαύμα που νιώσαμε όταν ήμασταν παιδιά, όταν ο κόσμος ήταν ένα καταπληκτικό μέρος όπου γίνονταν συναρπαστικά νέα πράγματα κάθε μέρα. Όταν μεγαλώνετε και καταλαβαίνετε πράγματα, ή αισθάνεστε σαν να τα έχετε ξαναδεί, είναι εύκολο να ξεχάσετε πόσο απίστευτο ήταν ο κόσμος. Η μαγεία ξαναζωντανεύει αυτή την παιδική αίσθηση θαύματος που μας θυμίζει εκείνες τις πιο αθώες και ξέγνοιαστες στιγμές.

Είναι το ίδιο συναίσθημα που παίρνετε παρακολουθώντας τις αντιδράσεις στα πρόσωπα των παιδιών, καθώς συναντούν κάτι που δεν καταλαβαίνουν, όταν παίζετε peekaboo πίσω από τα χέρια σας με μωρά, είτε κάνοντας τα μαλλιά σας να στέκονται όρθια μετά το τρίψιμο ενός μπαλονιού ή στο πουλόβερ σας ή τους εκπλήσσει όταν βλέπουν τον Χάρι Πότερ για πρώτη φορά.

Ειδικευμένος  μάγος
Ακόμα κι αν οι άνθρωποι γνωρίζουν πώς γίνεται ένα τέχνασμα (το είδος της γνώσης που οι περισσότεροι μάγοι θέλουν να κρατήσουν μυστικό), Μπορούν ακόμα να διασκεδαστούν μέσω του θαυμασμού τους για τη δεξιοτεχνία του μάγου. Εμείς οι μάγοι ασκήσαμε πολλή πρακτική για να αναπτύξουμε τις δεξιότητές μας και την επίδειξη, ώστε να κάνουμε τα πάντα να φαίνονται τόσο εύκολα. Κατά κάποιο τρόπο, το να ξέρεις πώς γίνεται πραγματικά αυξάνει την απόλαυση της μαγείας.

Είναι καλύτερα ζωντανά
Όταν παρακολουθείτε μια μαγική πράξη στην τηλεόραση, δεν μπορείτε ποτέ να είστε απολύτως βέβαιοι ότι δεν παρακολουθείτε κάποιο είδος τηλεοπτικής απάτης, όπως να ξεγελαστείτε από γωνίες κάμερας ή ειδικά εφέ. Όταν η μαγεία εκτελείται μπροστά στα μάτια σας, γνωρίζετε ότι είναι 100% πραγματικό και ότι όλα όσα συμβαίνουν εξαρτώνται από τα ταλέντα του μάγου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η μαγεία είναι πολύ πιο δημοφιλής ως μια ζωντανή πράξη και η μαγεία από κοντά είναι μια τέλεια μορφή διασκέδασης σε γάμους, πάρτι και εταιρικές εκδηλώσεις.
 
Πριν προσλάβετε έναν μάγο
Αυτό που μπορείτε να περιμένετε όταν προσλαμβάνετε έναν μάγο, είναι ότι διασφαλίζεται ότι η εκδήλωσή σας δεν θα είναι βαρετή. Υπάρχουν πολλοί τύποι μάγων. Ένας μάγος σκηνής που παρουσιάζει ψευδαισθήσεις κοστίζει δέκα φορές περισσότερο από έναν μάγο για παιδικό πάρτι γενεθλίων, (και αυτή είναι μια πολύ συντηρητική προσέγγιση). Και οι δύο είναι μάγοι, αλλά ο μάγος των παιδιών κοστίζει 80€ ενώ ο μάγος της σκηνής κοστίζει μεταξύ 400€ και 1000€.

Επομένως, η ερώτηση για την μέση τιμή που κοστίζει ένας μάγος είναι άσκοπη. Θα πρέπει να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι. Μπορούμε να χωρίσουμε τους μάγους σε δύο μεγάλες κατηγορίες, μάγοι και μάγοι για παιδικά πάρτυ. Αυτός είναι ένας από τους πολλούς λόγους για τους οποίους η αναζήτηση "τιμή μάγων στην περιοχή μου," ή "κόστος μάγου," μπορεί να δώσει έναν παραπλανητικό αριθμό.
 
Μια εικόνα στις χρεώσεις των μάγον
Εάν είστε ευχαριστημένοι με έναν άπειρο, απόλυτα μέτριο μάγο που μυρίζει ολόκληρος τσιγάρο και σκόρδο, κάνοντας εξάσκηση τα κόλπα που τώρα μαθαίνει, στο πάρτι γενεθλίων του παιδιού σας, τότε 40€ έως 60€ είναι το ποσό που μπορεί να σας ζητήσει. Μπορεί να είναι καλύτερο όμως να πάρετε ένα διασκεδαστικό και εύκολο σετ μαγικών.

Ωστόσο, εάν θέλετε έναν μάγο υψηλής ποιότητας να προσθέσει αξία στην 30η επέτειο σας, στην έναρξη μιας εκδήλωσης, σε μια δεξίωση γάμου, σε μια τελετή απονομής βραβείων, μπορείτε να βρείτε έναν μάγο για μια εταιρική εκδήλωση μεταξύ 400€ ανά ώρα και 4000€ ανά εκδήλωση. Προφανώς, υπάρχουν εξαιρέσεις.

Ορισμένοι μάγοι που έχουν συνεργασία με κάποια μαγαζιά, μπορούν να εξασφαλιστούν (λόγω μακράς συνεργασίας) για μόλις 50,00€ την ώρα, και οι ακραίοι, όπως οι μάγοι των εμπορικών εκθέσεων, με κόστος που θα είναι τουλάχιστον 150€ ημερησίως για ένα αρχάριο επίπεδο (ούτε χρόνο εμπειρίας), και έως 4000€ ανά σαββατοκύριακο για έναν έμπειρο μάγο εμπορικών εκθέσεων.

Συμπέρασμα
Ένας μάγος (όπως ένας τραγουδιστής, ένας ομιλητής ή ένας κωμικός), θα χρεώσει μια προσωπική τιμή. Αυτό το ποσό ποικίλλει ανάλογα με τον ερμηνευτή και το γεγονός. Ας υποθέσουμε ότι έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον σας ένας μάγος. Ρωτώντας τον μάγο, "Πόσο χρεώνουν οι μάγοι;" είναι σαν να ρωτάς τον γιατρό σου, "Πόσο χρεώνουν οι γιατροί;". Λόγω του τεράστιου εύρους των αναγκών της κάθε εκδήλωσης, οι τιμές που θα δείτε παρακάτω ποικίλλουν ανάλογα με τις απαιτήσεις της κάθε εκδήλωσης.
 
Πόσο χρεώνουν οι μάγοι;
Η απάντηση στο "Πόσο κοστίζει ένας μάγος;" είναι ίδια με την απάντηση στο "Πόσο κοστίζει ένας ηθοποιός;"...Εξαρτάται.

Διάφοροι παράγοντες
Λάβετε υπόψη σας ότι για έναν μάγο, η τιμή μπορεί να διαφέρει ανάλογα με διάφορους παράγοντες:

Ο Μάγος: Προφανώς θα πληρώσετε περισσότερα για έναν πιστοποιημένο επαγγελματία μάγο, παρά για έναν αυτοαποκαλούμενο μάγο που δουλεύει ευκαιριακά, ο οποίος παρεπιπτόντως δεν κάνει καμία μετεκπαίδευση παρακολουθώντας σεμινάρια μαγείας από βραβευμένους και καταξιωμένους μάγους του εξωτερικού, ώστε να εξελίσεται και να γίνετε καλύτερος.

Μέγεθος του κοινού: Ακριβώς όπως το τραγούδι ενός νανουρίσματος σε ένα μωρό είναι διαφορετικό από το τραγούδι στη σκηνή μπροστά σε εκατοντάδες, η ψυχαγωγία 5 ατόμων έναντι 500 απαιτεί ένα διαφορετικό επίπεδο δεξιοτήτων.

Άλλοι μάγοι είναι φοβεροί μάγοι σε σόου εξ’ επαφής, αλλά καταρρέουν στη σκηνή. Αν το πάρτι σας έχει ένα μικρό αριθμό επισκεπτών, όπως 10 έως 20 άτομα, και αν δεν είστε αρκετά τυχεροί και ζείτε σε κοντινή απόσταση από έναν μάγο, ίσως έχετε την ευκαιρία να προσλάβετε έναν έμπειρο επαγγελματία μάγο από 80€ έως 100€.
 
  • Είδος προγράμματος: Αναμένετε υψηλότερη χρέωση για ένα σόου επι σκηνής παρά για ένα σόου εξ ‘επαφής ή για ένα παιδικό πάρτυ.
  • Τοποθεσία του χώρου: Ένας μάγος στην πόλη σας μπορεί να χρεώσει χαμηλότερη τιμή από έναν μάγο του ίδιου επιπέδου που απέχει 150km από εσάς.
  • Διάρκεια της παράστασης: Μερικοί μάγοι χρεώνουν ανά ώρα, άλλοι μάγοι χρεώνουν μια καθορισμένη χρέωση ανά εμφάνιση, και άλλοι έχουν μια ωριαία τιμή με ελάχιστη χρέωση όπως 250€.
  • Η ημέρα της εβδομάδας και η περίοδος: Οι πιο πολυσύχναστες μέρες της εβδομάδας για τους μάγους είναι, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή. Οι πιο πολυσύχναστοι μήνες του έτους είναι ο Δεκέμβριος και ο Φεβρουάριος.
  • Διάφοροι παράγοντες: Παρεχόμενη κάλυψη ήχου, ηλικία του κοινού, απλή παράσταση ή προσαρμοσμένη παράσταση, εμπλεκόμενα ζωντανά ζώα κ.λπ.
Αλλά δεν θα σταματήσω εκεί. Γνωρίζετε ήδη ότι ένας λαμπερός ηθοποιός όπως ο Tom Cruise έχει υψηλότερο μισθό από έναν λιγότερο γνωστό ή λιγότερο ικανό ηθοποιό. Υπάρχουν όμως και άλλες σκέψεις, αν ο ηθοποιός θα κάνει μια ταινία μεγάλου μήκους ή μια διαφήμιση 15 δευτερολέπτων. Στον πραγματικό κόσμο, ένας επαγγελματίας μάγος μπορεί να λαμβάνει δεκάδες αιτήματα την εβδομάδα και κανένα από αυτά δεν θα είναι το ίδιο. Δεν χειρίζονται όλοι οι μάγοι όλους τους τύπους εκδηλώσεων και αν βλέπετε κάποιον διαφημισμένο ως "για όλες τις περιπτώσεις", τότε έχετε ένα καλό λόγο να είστε προσεκτικοί. Ο Criss Angel μπορεί να φαίνεται απίθανος βλέποντάς τον σε μια τηλεοπτική εκπομπή, αλλά μπορεί να μην τον θέλετε στο σπίτι σας για το πάρτι γενεθλίων του παιδιού σας. Αν όμως το παιδί σας λατρεύει τον Criss Angel, τότε μπορείτε να αποκτήσετε ένα μαγικό σετ του Criss Angel. Με τον ίδιο σκεπτικό, ένας μάγος που είναι έμπειρος στη διαχείριση ενός δωματίου γεμάτο με παιδιά, μπορεί να μην είναι ιδανικός για πάρτι γενεθλίων ενηλίκων ή για εταιρικό πάρτι.

Τύποι εκδηλώσεων
Μια περίπτωση είναι ένα σόου εξ ’επαφής διάρκειας μίας ώρας για οικογενειακή γιορτή με 25 φίλους σε μια ιδιωτική τραπεζαρία ή σε ένα πολυτελές εστιατόριο. Ο χώρος είναι στα 30 λεπτά απόσταση από τον μάγο. Η χρέωση μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 140€ έως 280€ ανά ώρα ανάλογα με τις ανάγκες της εκδήλωσης.

Μια άλλη περίπτωση είναι για ένα πάρτι γενεθλίων παιδιών έξι έως δέκα ετών. Η χρέωση μπορεί να κυμαίνεται συνήθως μεταξύ 80€ και 200€. Η επόμενη περίπτωση είναι για μια έκθεση σαββατοκύριακου. Η χρέωση για έναν μάγο εμπορικών εκθέσεων είναι περίπου 2000€, αλλά μπορεί να είναι τόσο χαμηλή όσο 300€ την ημέρα ανάλογα τις ανάγκες της εκδήλωσης και το επίπεδο του μάγου.
 
Σας έχουμε δώσει μια ιδέα των τύπων παραστάσεων που μπορεί να ζητηθούν από ένα μάγο. Ένα κρουαζιερόπλοιο επιτρέπει στον μάγο να διασκεδάσει το κοινό σε πιο παραδοσιακούς χώρους παραστάσεων όπως θέατρα με εξαιρετική τεχνική υποστήριξη. Ωστόσο, ο μάγος πρέπει να έχει τουλάχιστον μία ώρα σόου από διάφορα νούμερα. Ο μάγος μπορεί επίσης να χρειαστεί να είναι μακριά από το σπίτι για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Αυτό δικαιολογεί και τις υψηλές χρεώσεις των μάγων που συνεργάζονται με κρουαζιερόπλοια.

Οι περισσότεροι μάγοι θεωρούν τα παιδικά προγράμματα ως αγορά χαμηλότερης αξίας με τις λιγότερο ιδανικές συνθήκες εκτέλεσης. Ως αντιστάθμιση, ο υψηλότερος όγκος των μαγικών παραστάσεων σε μια μικρή ακτίνα αποζημιώνει τον μάγο. Ένας καλός μάγος παιδικών παραστασεων έχει ένα δωμάτιο γεμάτο με προοπτικές και νέες υποψήφιες παραστάσεις στα γενέθλια των παιδιών που των παρακολοθούν στο δωμάτιο.

Από το ένα γεγονός στο άλλο, τόσο το κόστος για τον μάγο όσο και οι ανάγκες του πελάτη αλλάζουν. Η τιμή ενός μάγου θα μπορούσε να είναι τόσο δυναμική όσο η πράξη του. Παράγοντες όπως η απόσταση μεταξύ του μάγου και του χώρου, η διάρκεια της παράστασης, οι ανάγκες του πελάτη, ο τύπος της εκδήλωσης και η εμπειρία του μάγου επηρεάζουν την επένδυσή σας. Η φράση «Ότι πληρώσεις παίρνεις» δεν είναι λιγότερο ακριβής για τους μάγους από ότι για οποιονδήποτε άλλο επαγγελματία.
 
Ότι πληρώνεις παίρνεις
Κατά κανόνα, οι πολύ χαμηλές τιμές σημαίνουν πολύ χαμηλό ταλέντο, αλλά υπάρχουν και εξαιρέσεις σε αυτόν τον κανόνα. Υπάρχουν μερικοί χόμπιστες μάγοι που δεν έχουν κάνει ποτέ επαγγελματική παράσταση (για χρήματα) που είναι, μακράν, πιο εξειδικευμένοι και διασκεδαστικοί από μερικούς εργαζόμενους μάγους. Ωστόσο, αυτό που λένε είναι ότι η ψυχαγωγία είναι αυτή που μπορεί να κάνει φοβερή μια εκδήλωση ή να την κάνει ανιαρή. Οι επισκέπτες θυμούνται την παράσταση πολύ έντονα παρότι έχουν ξεχάσει την διακόσμηση, την εξυπηρέτηση, την τελετή ή ακόμα και το φαγητό (σύμφωνα με έρευνες το φαγητό κατατάσσεται δεύτερο σε σχέση με την διασκέδαση). Η επαγγελματική ζωντανή ψυχαγωγία προσφέρει ενέργεια, αλληλεπίδραση και διασκέδαση στην εκδήλωση. Για την εκδήλωσή σας, θέλετε τα πάντα να είναι τέλεια. Αλλά σκεφτείτε τι θα θυμούνται περισσότερο οι καλεσμένοι σας. Εάν λειτουργείτε με έναν μικρότερο προϋπολογισμό, όταν είναι μια σημαντική εκδήλωση, εταιρική ή ιδιωτική, θα είναι καλύτερα να παραλείψετε τις διακοσμήσεις παρά τη διασκέδαση.
 
Πράγματα που πρέπει να έχεις υπόψιν σας
  • Ανάλογα με τους παράγοντες που καθορίζονται σε αυτόν τον οδηγό, μπορείτε να αναμένετε προϋπολογισμό μεταξύ 2€ έως 4Ꞓ ανά καλεσμένο. 
  • Μερικοί μάγοι απαιτούν το υπόλοιπο να καταβληθεί πλήρως 15 ημέρες πριν από την εκδήλωση για να εξασφαλιστεί η ημερομηνία.  
Εκπτώσεις
Μερικές φορές είναι δυνατό να λάβετε μειωμένη τιμή εάν κάνετε κράτηση αρκετά νωρίς εκ των προτέρων. Εάν η εκδήλωσή σας είναι ημέρα μη αιχμής (Δευτέρα έως Πέμπτη), μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως μάρκα διαπραγμάτευσης, όταν ο προϋπολογισμός σας δεν μπορεί να καλύψει την αναφερόμενη τιμή του μαγου. Οι περισσότερες πιθανότητες είναι ότι ο μάγος δεν έχει κάνει κράτηση εκείνη την ημέρα της εβδομάδας.

Πολλοί μάγοι προσφέρουν έκπτωση έως και 50% για κάθε επιπλέον ώρα μετά την πρώτη ώρα. Μια τέτοια έκπτωση είναι ωφέλιμη για όλους, δεδομένου ότι έχετε περισσότερη μαγική ψυχαγωγία σε χαμηλότερη τιμή, και από την οπτική γωνία του μάγου, το μεγαλύτερο μέρος του κόστους του είναι πληρωμένο.
 
Ίσως σας φανούν ακριβές οι τιμές ενός επαγγελματία μάγου σε σχέση με έναν ερασιτέχνη ή κάποιον ευκαιριακό χομπίστα, αλλά δείτε το λίγο από την δική του πλευρά. Δεσμέυει την ημερομηνία του σόου, προετοιμάζει τα πράγματά του, ετοιμάζεται για την παράσταση, ταξιδεύει στο χώρο σας κλπ.
 
Για να μην αναφέρουμε τη δεκαετία που χρειάστηκε ή και περισσότερο για να είναι σε τόσο υψηλό επίπεδο στην τέχνη του.
 
Ο μάγος έχει ήδη κάνει το μεγαλύτερο μέρος της επένδυσής του εκ των προτέρων. Έτσι, ο σοφός μάγος πρέπει να είναι ευτυχής να μείνει και να εκτελέσει άλλη μια ώρα σε μειωμένη τιμή. Εάν σκοπεύετε να διαπραγματευτείτε, θυμηθείτε ότι είναι ευγενικό, (αν και δεν είναι συνηθισμένο) να κάνετε μια αντιπρόταση αντί να ζητάτε απλώς από τον μάγο να σας δώσει μια δεύτερη προσφορά.
 
Μπορεί να προκαλεί σύγχυση η προσπάθεια λήψης μιας μέσης τιμής χρέωσης, δεδομένου ότι ο γενικός τίτλος «μάγος» περιλαμβάνει τους εξ' επαφής μάγους (που δεν είναι καν διάσημοι στο ευρύ κοινό) που χρεώνουν 250Ꞓ ή περισσότερο για μια παράσταση.
 
Ο ίδιος τίτλος περιλαμβάνει τον μάγο για τα πάρτι γενεθλίων του παιδιού που εκτελεί μια παράστασης μισής ώρας για 60Ꞓ για ένα δωμάτιο γεμάτο πεντάχρονων. Ένας μάγος για πάρτι γενεθλίων ενηλίκων είναι μια διαφορετική ιστορία. Όταν ψάχνετε έναν μάγο για να διασκεδάσετε ένα απαιτητικό ενήλικο κοινό (ή απλώς ένα κοινό ενηλίκων), τότε η κατάσταση είναι διαφορετική.
 
Ο μάγος που εκτελεί μαγεία εξ’επαφής υψηλού επιπέδου για εταιρική εκδήλωση, δεξίωση γάμου ή ιδιωτικό πάρτι συνήθως χρεώνει τέσσερις έως δέκα φορές υψηλότερη τιμή από έναν μάγο για παιδικό πάρτι γενεθλίων. Σκεφτείτε όμως ότι υπάρχει 5 φορές υψηλότερη ζήτηση για μάγους για πάρτι γενεθλίων παιδιών, παρα για την ακόλουθη μη εξαντλητική λίστα που μπορούν να εξυπηρετήσουν οι μάγοι:
 
Εταιρικές Εκδηλώσεις - Γαμήλιες Δεξιώσεις - Ιδιωτικά Πάρτι για Ενήλικες - Εμπορικές Εκθέσεις Παρουσιάσεις Προϊόντων - Πάρτυ Αποφοίτησης - Καλοκαιρινές Εκδηλώσεις Δήμων - Εποχιακές Εκδηλώσεις (Χριστουγεννιάτικες/Αποκριάτικες) - Καμπαρέ – Καζίνο - Κολέγια – Κλαμπ - Έρανοι
 
Κάθε αγορά έχει διαφορετικές δυνατότητες και ο μάγος πρέπει να την προσεγγίζει διαφορετικά. Οι ανάγκες κάθε αγοράς είναι διαφορετικές και οι προσδοκίες είναι διαφορετικές. Οι προκλήσεις και τα οφέλη ποικίλλουν για κάθε αγορά. Οι προκλήσεις αυξάνοται ακόμη περισσότερο όταν συμπεριλάβουμε τα εκπαιδευτικά προγράμματα για τα δημοτικά σχολεία.
 
Από άλλη πλευρά, υπάρχουν οικονομικοί μάγοι που χρεώνουν 40Ꞓ ανά ώρα για να εξασκήσουν τα κόλπα τους στο κοινό σας. Εάν διαθέτετε περιορισμένο προϋπολογισμό, μπορεί να αισθανθείτε τον πειρασμό να προσλάβετε έναν τέτοιο μάγο που εκτελεί παιδικά κόλπα και μοιράζει κακοφτιαγμένες μπαλονοκατασκευές. Ίσως όμως να μην θέλετε ένας τέτοιος μάγος να παίζει για τους διακεκριμένους καλεσμένους σας.
 
Κανείς εκτός από τους καλεσμένους σας δεν θα το καταδικάσει.
 
Όταν πληρώνετε τιμές ευκαιρίας, κινδυνεύετε να πάρετε ψυχαγωγία χαμηλής ποιότητας. Ή ακόμη χειρότερα, προσλαμβάνετε κάποιον για να διασκεδάσετε τους διακεκριμένους καλεσμένους σας και να ακούτε παράπονα για «αυτόν τον παράξενο μάγο που προσπαθούσε να χώνεται σε κάθε φωτογραφία».

Το πάρτι σας δεν επικεντρώνεται στην ψυχαγωγία, η ψυχαγωγία επικεντρώνεται στη γιορτή σας.

Η επιτυχία της εκδήλωσής σας εξαρτάται από τον προϋπολογισμό των απαραίτητων πόρων για την πρόσληψη ψυχαγωγίας κορυφαίας ποιότητας.
 
Rubirossa
Πρόεδρος του Ελληνικού Παραρτήματος
ΙΒΜ Athens Ring