Aντιπρόεδρος

Aντιπρόεδρος: Χάρης Εργατιδης 
Γεννήθηκα στον Πειραιά το 1977 και πολύ σύντομα βρεθήκαμε οικογειακώς στην Κύπρο Θυμάμαι μικρό παιδί σε ηλικία 6-7 ετών, ο Κύπριος  καλλιτέχνης/μουσικός πατέρας μου να έχει ανακαλύψει ίσως σε κάποιο ψαγμένο για την εποχή τότε περίπτερο, τα μαγικά τρύκ της τότε δεκαετίας.
 
Ίσως δεν είναι τυχαίο ότι αυτή η ανάμνηση υπερίσχυσε πολλών άλλων. Ο ενθουσιασμός του να με εντυπωσιάσει αποτυπώθηκε έντονα. Έπειτα στο δημοτικό επιστρέφοντας στον Πειραιά, θυμάμαι την απόφαση της παρέας να επισκεφθούμε το μοναδικό βιβλιοπωλείο της γειτονιάς που πουλούσε μαγικά τρύκ, καθώς ήταν και πρωτόγνωρο για ένα παιδάκι να τα αναζητήσει τότε.Το συναίσθημα αυτής της πρώτης αγοράς με χαρτζιλίκι από την μητέρα μου ήταν τόσο δυνατό που ένας νέος κόσμος φάνηκε να ανοίγει μπροστά μου όταν έβλεπα τους φίλους μου να μοιράζονται μαζί μου το ανεξήγητο. Η κασσετίνα που εξαφανίζει, το κέρμα και η αυγοθήκη με έκαναν γρήγορα δημοφιλή στην οικογένεια και στους φίλους. Το μικρόβιο είχε μπεί παράλληλα με τα πρώτα τηλεοπτικά τηλεπαιχνίδια στην κρατική τηλεόραση, είναι η αφορμή να δείξω την καλλιτεχνική και ψυχαγωγική μου ανησυχία καθώς και την μεγάλη μου περιέργεια για τα «μαγικά» παρασκήνια .
 
1987 - Ο τεράστιος ταχυδρομικός φάκελλος που έστειλα ζωγραφισμένο με έντονα χρώματα για την συμμετοχή μου, ήταν το πρώτο «δικό» μου μαγικό με πρόβλεψη. Με επέλεξαν γιατί ήταν διαφορετικός από τους άλλους, η σκέψη μου είχε πετύχει!
 
Σύντομα σε μία σχολική εορταστική εκδήλωση, συνειδητοποιώ ότι στο πρόγραμμα θα εμφανιστεί Μάγος και καταλαβαίνω ότι είναι η πρώτη φορά που θα ζήσω αυτή την εμπειρία! Στο φινάλε του, μας «ξεγέλασε» μοιράζοντας σε όλους μας χαρτοπετσέτες λευκές με την υπόσχεση ότι θα μας δέιξει πώς θα τις εξαφανίσουμε.
 
Όταν μας είπε να τις κουνήσουμε στον αέρα, δεξιά και αριστερά, λέγοντας την μαγική λέξη, αυτός ήξερε ήδη ότι ήταν ένας πολύ πρωτότυπος τρόπος να μας χαιρετήσει και μείς αυτόν, μένοντας με την χαρτοπετσέτα στο χέρι! Η λαχτάρα ότι μπορεί και να συμβεί κάτι ξύπνησε ακόμη περισσότερο μέσα μου την περιέργεια!
 
Έφυγα με βασανιστικές σκέψεις.
 
Ο κινηματογράφος με τις παιδικές ταινίες και κινούμενα σχέδια καθώς και σε VHS μας σύστησαν με τους πρώτους μάγους! Τα μαγικά τρύκ του Κρίστοφερ στα περίπτερα και σε ψιλικαντζίδικα της γειτονιάς ήταν ο μόνος μας σύνδεσμος για να ταυτιστούμε και ο ανταγωνισμός στις παρέες ποιος θα καταφέρει να μαγέψει δείχνοντας ότι μπορεί να μετακινεί τον αντίχειρα κομμένο στα δύο!
 
Η εν συνεχεία τρέχουσα δεκαετία ήταν το ξεκίνημα της ιδιωτικής τηλεόρασης που θα άνοιγαν οι ορίζοντες της ψυχαγωγίας. Οι μεγάλοι ταχυδακτυλουργοί της εποχής όπως ο David Copperfield σίγουρα θα ήταν κάπου τότε το πρώτο σημείο αναφοράς. Το πρώτο άκουσμα του ονόματος Harry Houdini στην ιστορία της Μαγείας, με συνέδεσε αυτόματα και εύλογα, ίσως και με «έδεσε» και με «αλυσίδες» που έσπασαν στο τέλος της εφηβείας όταν το ντροπαλό αγόρι μέσα μου, άρχισε να διεκδικεί ανώτερη επικοινωνία με τους γύρω του μέσω της ψυχαγωγίας. Αισθανόμουν ότι ήμουν για αυτό ταγμένος!
 
Στο λύκειο παρασύρω ομαδικά, στα μονοπάτια της ψυχαγωγίας όλους τους συμμαθητές ως δια μαγείας, σε δημοφιλές τηλεπαιχνίδι γνώσεων. Συμμετέχω στην ομάδα μπροστά στο γυαλί και νιώθω ότι το ομαδικό πνεύμα είναι σπουδαίο και απαραίτητο. Η παρατηρητικότητα μου προς τους αντιπάλους ήταν σωτήρια όταν αποκάλυψα τους συμπαίκτες που προσπάθησαν να μας ξεγελάσουν με «μαγική» ικανότητα να βρίσκουν δύσκολες λέξεις μέσα από λεξικό τσέπης. Το γύρισμα σταμάτησε με την παρέμβαση μου άμεσα και ήταν η ανατροπή! Αναλογίζομαι πως οι αξίες που διεκδίκησα εκείνη την στιγμή για την ομάδα μου ότι είναι ακόμη οι ίδιες σε κάθε συλλογικό επίπεδο, που προτάσουν το δίκαιο και την ευγενή αμυλλα.
 
Η Ψευδαίσθηση ωφέλιμου χρόνου με τις στρατιωτικές υποχρεώσεις ολοκληρώνονται και η λαχτάρα για δυναμική επαναφορά στην πραγματικότητα μέχρι να βρώ τον επαγγελματικό μου προσανατολισμό, η χρυσή ευκαιρία, εφημερίδα αγγελιών τότε, έχει την στήλη για καλλιτεχνικές ειδικότητες.
 
Έμελλε να διαβάσω την αγγελία ότι ζητούνται απόφοιτοι δραματικής σχολής ή ταλαντούχοι νέοι προς εκπαίδευση για παρουσίαση ταχυδακτυλουργικών προγραμμάτων. Ήταν μία από τις πιο αποφασιστικές στιγμές στην ζωή μου που με στιγμάτισε και ανακάλυψα ότι πεπρωμένο φυγείν αδύνατον!
 
1998-2001 - Η Νέλυ Καραμούζη πρώην παρτενέρ από τους πρώτους Μάγους στην Ελλάδα που έδωσαν το στίγμα τους Allan Dallon, Oscar, ιδιοκτήτρια γραφείου παιδικών εκδηλώσεων, θα εκπαίδευε ομάδες ανιματέρ και αισιόδοξων μάγων. Απο την εκπαίδευση καταφέραμε να ολοκληρώσουμε με επιτυχία τρεις από τους 30 υποψηφίους.
 
Η ευθύνη να ψυχαγωγήσεις παιδιά με επιτυχία ήταν μία μεγάλη πρόκληση. Πανέτοιμος για το πρώτο μου πάρτυ στα βόρεια προάστεια και η επιτυχία φτάνει τηλεφωνικά από τον μπαμπά του εορτάζοντα στα αυτιά της Κ. Νέλλης. Οι πρώτοι μήνες γεμίζουν τα σαββατοκύριακα μου με παραστάσεις σε όλο το λεκανοπέδιο, από σπίτι σε σπίτι, από εκδήλωση σε εκδήλωση. Η επικοινωνία με τα παιδιά επιβεβαίωνε ότι η μαγεία μέσα στο μυαλό τους είχε μεγάλη αξία! Ανακαλύπτω τον αυτοσχεδιασμό και μπαίνω πολύ γρήγορα στον μικρόκοσμο τους μέσα από τα μαγικά μου τεχνάσματα. Στιγμές ανεπανάληπτες.
 
Παράλληλα οι σπουδές στην φωτογραφία/σκηνοθεσία στην Leica - Academy Athens και τα έσοδα ως Μάγος, κάνω την ζωή μου ‘ως φοιτητής πιο εύκολη. Σε εξέλιξη των παραστάσεων, φάνηκε ότι ήταν η στιγμή να ανεβάσουμε τον πήχη και να έδινα παραστάσεις σε πάρτυ ενηλίκων. Η εκπαίδευση σε Illusion Stage Show με παρτενέρ συνδυαστικά και με σκηνική παρουσία, αρχίζει να ανεβάζει τις απαιτήσεις και τις προσδοκίες. Για όσο κράτησε αυτή η συνεργασία, η εμπειρία, η αδρεναλίνη, παραμένουν αξέχαστες.
 
Απόφοιτος πλέον, αναζητώ επίμονα τον επαγγελματικό μου προορισμό ξανά μέσα από τις αγγελίες αναζήτησης καλλιτεχνικών ειδικοτήτων και βοηθών σε τηλεοπτικές παραγωγές. Ήταν η σωστή σκέψη για να παντρέψω τις καλλιτεχνικές μου ανησυχίες και γνώσεις πλέον.
 
2001-2010 - Οι συνεργασία με ελληνοαμερικάνο σκηνοθέτη και δημοφιλή Ελληνίδα παρουσιάστρια του μουσικού στερεώματος είναι η αρχή της 20 ετούς πορείας μου! Ακολουθούν με συμπαντική συνομωσία, συνεργασίες εφηβικών ονείρων με Κορομηλά, Μενεγάκη, Λαζόπουλο, Αρναούτογλου, Λαμπίρη, επώνυμα music video clips, realities, τηλεπαιχνίδια, ψυχαγωγικές εκπομπές. Μάγοι όπως ο Όσκαρ καταφέρνουν να βάλουν το λιθαράκι τους τηλεοπτικά και να αναδείξουν την μαγεία. Η γνωριμία στα πλατώ.
 
Μία μικρή τηλεοπτική παύση επι μνημόνιο φαίνεται να ταρακουνάει τα νερά μας Ώς διευθυντής παραγωγής επώνυμων μουσικών κλίπ, καλλιεργώ την φωτογραφική ιδιότητα εξ' ορισμού μέχρι την επαναφορά μου τηλεοπτικά. Η Τυχαία γνωριμία μου με τον Πρόεδρο μας κομβικά μέσω της τεχνικής του ιδιότητας, σήμερα χρήζεται ως ιστορική.
 
Η πρώτη μου πρόσκληση στο σπίτι του για να δώ την μοναδική συλλογή του και να τον φωτογραφήσω, ήταν εν αγνοία μας τα πρώτα βήματα για όσα έχουμε καταφέρει έως σήμερα. Η αμοιβαία εκτίμηση, ο σεβασμός και θαυμασμός μεταξύ μας ήταν τα βασικά συστατικά για την μοναδική φιλία και συνεργασία μας με κοινό όραμα.
 
Η εμπειρία όνειρο που μοιράστηκα μαζί του, όταν είχα ταξιδέψει επαγγελματικά αλλά και σαν αναψυχή στην Αμερική στο Λάς Βέγκας, παρακολουθώντας εν αγνοία μου τον Lance Burton σε μία από τις τελευταίες του παραστάσεις, με εξυψώνει στα μάτια του. Αρνήθηκα σθεναρά να του πουλήσω το εισητήριο σουβενίρ!
 
Τότε μόλις κατάλαβα ότι είχα «βαφτιστεί» ως πραγματικός Fan της μαγείας στα μάτια του. Δέν είχαμε να ζηλέψουμε κανένα χολυγουντιανό σενάριο αλλά να δημιουργήσουμε το Ελληνικό, το δικό μας! Όλη την πορεία μέχρι και σήμερα την περιγράφει ο ίδιος μοναδικά και δεν κρύβω ότι το δημόσιο ευχαριστώ και αναγνώριση του για όσα έχω με ενθουσιασμό συνεισφέρει θα το λέω στα εγγόνια μου κάποτε.
 
Ο Βασίλης - Rubbi, πέραν του ότι γνωρίζω πώς μεγάλωσε με τους καλλιεργημένους γονείς του με dna  καλλιτέχνιδας μητέρας, σύν την ξενόγλωσση μόρφωση του σε αξιόλογα κολλέγια διαφόρων κρατών, με βεβαιότητα υποκλίνομαι στις οργανωτικές του ικανότητες, στην διαχείριση του ομαδικού πνεύματος, τις εξωγήινες τεχνικές του γνώσεις, την φαντασία του, αλλά πάνω απ όλα, το μεράκι του και την αποφασιστικότητα του. Το παιδί μέσα του είμαι από τους λίγους που έχουν την τύχη να δούν και να καταλάβουν πώς σκέφτεται. Η αξιολόγηση και η επιβράβευση των ομαδικών και ατομικών δράσεων όλων των μελών της IBM δείχνουν το μεγαλείο και την κλίμακα εμπιστοσύνης και αναγνώρισης στο πρόσωπο του, για να εμπνέει και να ηγείται σε μία μοναδική ομάδα, με εντονες προσωπικότητες, ικανότητες και ευαισθησίες!
 
Ελπίζω να βάλω ακόμη περισσότερα λιθαράκια στην ιστορία της Ελληνικής Μαγείας που προσφέρει η αφρόκρεμα των ταχυδακτυλουργών μας! Είμαι ταγμένος να υπηρετώ την ψυχαγωγία που παρ όλο που έχω συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα εως τώρα ψυχαγωγικά, το έδαφος για την μαγεία στην Ελλάδα είναι παρθένο και είμαι απόλυτα βέβαιος από τα χιλιάδες χαμόγελα και εκφράσεις ενθουσιασμού αποδεκτών της μαγείας ότι η αναγνώριση που μας αξίζει είναι προ των πυλών!